Onderzoek en behandeling

De behandeling vindt plaats op afspraak. U kunt hiervoor contact opnemen. Soms heeft u een verwijsbrief nodig voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

Eerste afspraak
Bij de eerste afspraak zal ik u onder andere vragen om:

de verwijzingsbrief van de huisarts
uw adres en telefoonnummer

het identiteitsbewijs van u of uw zoon/dochter

Uw hulpvraag en verwachtingen zijn belangrijk voor uw behandeling. Wanneer, waar en hoe vaak heeft u last van bijvoorbeeld uw stem. Zijn er perioden dat het goed gaat? Uw kind begint bijvoorbeeld nog niet met praten. Hoe communiceert uw kind nu met u?

Onderzoek en diagnose
Ik onderzoek u of uw kind met betrekking tot uw hulpvraag. Aan de hand hiervan stellen we samen behandeldoelen vast. Deze en de resultaten van het onderzoek zet ik in een beginverslag dat ik aan u geef. Uw verwijzer krijgt een kopie met uw goedkeuring.

Behandelingen
Een behandeling duurt 30 minuten.

Huiswerk
De behandeling bestaat doorgaans uit één of twee behandelingen per week en herhaling thuis, afhankelijk van uw hulpvraag. Bij logopedie gaat het om de kracht van herhaling. Het succes van de behandeling valt en staat met uw mogelijkheden om te oefenen. Wanneer er problemen hierin zijn hoor ik dit graag van u zodat we samen kunnen kijken wat voor u mogelijk en haalbaar is.

Evaluatie
Natuurlijk wordt per behandeling besproken hoe deze is verlopen en hoe het nu met u of uw kind gaat. Minimaal eens per drie maanden wordt de behandeling in totaal geëvalueerd om te kijken of het zinvol is om nog langer door te gaan volgens het plan. 

Wanneer de doelen behaald zijn en er is geen andere hulpvraag, kan de behandeling afgerond worden. Ik maak een evaluatie of eindverslag voor u en uw verwijzer.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoi,
Waarmee kan ik je helpen?